Zo, dat was een mooi ritje toch? Zuidwest Friesland, ’t beste lân fan ierde’ volgens de inwoners. Wind, water en prachtige stadjes en dorpjes in een glooiend landschap, heb je enig idee waar je beland bent? In Hindeloopen! Waar de historie van Oldtimers drop is begonnen!

“In 1924 bezocht de vader van Jochum, Douwe Douwenga, met drie vrienden de Hindelooper kermis. Na een paar kannen bier ontstond een jolige bui en sloten die vrienden zijn vader op in zo’n oud houten pleehuisje. Douwe heeft wel vier uur op de plee gezeten, maar hij gebruikte die tijd nuttig. Zijn enige contact met de buitenwereld was het kleine, ruitvormige openingetje in de deur. Daardoorheen kon hij precies, op het stadhuis, het wapen van Hindeloopen zien. Een gouden, galopperende hinde in een groen weiland. Toen was hij eruit. Niet uit de plee, maar uit het idee voor een nieuw dropje. Stevig, mildzout, ruitvormig, met een hinde. De Hindelooper Ruitjesdrop was al snel een daverend succes.”

Los de puzzel op, volg het spoor verder en vind het receptenboek.

Alle Oldtimers dropjes komen uit andere plaatsen in Friesland. Welk dropje komt uit welke plaats? Zoek het juiste wapen en de juiste vlag bij het dropje aan de linkerzijde, zet de letters op de juiste volgorde en lees van links naar rechts van boven naar beneden de juiste oplossing.

P

I

O

V

T

N

C

R

E

S

I

N

D

E

E

Help ons!

Mysterie 3 van de 6

Los de puzzel op, volg het spoor verder en vind het receptenboek.