Meedingen naar de prijzen? Vul het formulier onder de brief in!

Knap hoor, alle raadsels opgelost! Volhardend, daar houden we van! En nu wil je zeker weten hoe het zat, wie is er met de Douwenga recepturen vandoor gegaan, en waarom eigenlijk?

Het zit zo. Ons team had een overleg op de directiekamer en we zagen daar, in de oude boekenkast de beroemde Douwenga recepturen staan. We waren er stiekem wat in te bladeren en bedachten vol trots hoe bijzonder het is dat we na al die jaren nog steeds van deze oude recepturen gebruikmaken. En dat we zelfs af en toe nog een nieuwe receptuur volgens oud recept op de markt brengen, zoals laatst de Eernewoudse Zoetwaterzeilers. En we bedachten ook hoe bijzonder al die verhalen eromheen zijn, hoe de Douwenga’s inspiratie kregen om nieuwe dropjes te maken.

Door op reis te gaan en mensen te ontmoeten, te ontdekken en te genieten van al het mooie wat je in het leven tegenkomt. Hoe inspirerend kan dat zijn! Tsja, dat is de laatste tijd wel even anders, corona rijdt ons flink in de wielen. Daarom vonden we het tijd worden voor een vrolijke noot, want alles is zo stil, we kunnen niet op reis, veel nieuwe ontmoetingen en ontdekkingen zitten er even niet in.

Dus we bedachten een mysterie, online, maar wel zó dat je ook in deze tijd nog een beetje op reis kunt, een ontdekkingstocht door onze prachtige provincie om zo de verhalen van onze Oldtimers dropjes te beleven.

Lang geleden, in de jaren zestig van de vorige eeuw, zijn de Douwenga recepturen ook al eens verdwenen. Vierde generatie dropmaker Jochum Douwenga kreeg van zijn toenmalige chef de opdracht drop te maken met ingrediënten waar hij nog beter chocola van kon maken. Hij nam ontslag en nam uit pure halsstarrigheid de Douwenga recepturen mee. Jaren later was er een nieuwe chef in de fabriek die hoorde van de dropmakerskunst van de Douwenga’s. Toen die hem vroeg weer terug te komen en zijn oude ambacht weer op te pakken en beloofde naar hem te zullen luisteren, nam Jochum de recepten weer mee naar de fabriek. Sinds die tijd staan ze altijd in de oude hoge boekenkast, tussen de andere naslagwerken. Gelukkig dat de recepturen weer gevonden zijn, dank daarvoor! We zetten ze snel weer waar ze horen, op hun veilige plek, in de kast.

 

Het OldtimersKwaliteitsTeam

Jelle Hilarides – Gosse Dijkstra – Margje Gooyenga

Meedingen naar de prijzen? Vul dan onderstaand formulier in!    Ken jij nog andere slimme speurneuzen? Deel het Oldtimers Mysterie met je vrienden!