“Beste lezers,

Tegen de tijd dat jullie deze brief lezen zijn jullie er vast al achter dat er een waardevol boek ontvreemd is uit het directiekantoor. Is er al een beetje paniek in de fabriek? Mooi!

 

Een beetje beter op je spullen passen zou best handig zijn, zeker als het zo’n belangrijk boek betreft als de Douwenga recepturen. Het fundament onder jullie bestaan. De holy grail van droplievend Nederland!

Al generaties lang hebben de Douwenga’s zich ingezet om de kunst van het dropmaken te verfijnen. Al deze dropwijsheden zijn nauwkeurig opgetekend in de Douwenga recepturen en worden bewaard in het directiekantoor van de fabriek. Iets om trots en zuinig op te zijn.

Wat schetste onze verbazing toen wij in een onbewaakt ogenblik zomaar toegang kregen tot jullie dropbijbel. Wat een aanfluiting! Dat zou toch niet moeten kunnen! De geheime recepturen zouden dag en nacht bewaakt moeten worden. Of op zijn minst in een gouden kluis bewaard moeten worden. Maar nee hoor… En nu staan jullie hier vast met bibberende knietjes! Want hoe moet dat nou, drop maken zonder receptuur? Want Oldtimers mogen alleen gemaakt worden volgens de originele Douwenga recepturen. Tsja, en waar zijn die gebleven?

 

Het is d’r op of d’r onder, jullie zullen stevig aan de bak moet moeten om de Douwenga recepturen terug te vinden. Want die zijn op reis door Friesland. Die maken een prachtig tochtje op weg naar… ja, naar waar? Lossen jullie het mysterie op?

 

Actiegroep het OKT

Help ons!

Mysterie 1 van de 6

Help mee in de zoektocht naar het receptenboek van de Douwenga’s!
Ontcijfer de code die verborgen zit in de brief en vul deze hier in: